Lockpicking theater voorstelling in Utrecht

In spannende actie films zie je vaak voorbij komen dat de actieheld in een benauwde situatie binnen een mum van tijd een slot kan openen. Ze friemelen dan een beetje in het slot en het slot klikt open.
 

Gebaseerd op realiteit

Alhoewel het ver weg wel gebaseerd is op iets dat in het echt ook kan, is het ver overtrokken. Net zoals andere dingen in actie films overigens. Je ziet vaak namelijk dat de held honderden keren wordt beschoten en niet wordt geraakt en hij hoeft maar een keer te schieten om al zijn tegenstanders uit te schakelen.
 

Lockpicking voorstelling

Daarom hebben Mike van der Lans en Femke Groothuizen een voorstelling gemaakt om dit te illustreren. Hier zullen zij de over dreven scenes in films uitbeelden op het podium. Ze hebben hiervoor informatie ingewonnen bij het Nederlands lockpick academie.
 

Uniek in Nederland

Wat uniek is aan deze voorstelling is dat Nederland een van de eerste landen was die lockpicking als sport erkende. Wereldwijd zijn er actief beoefenaars van deze sport. Maar Nederland ligt op dit oppervlak erg voor. Er worden bijvoorbeeld in Nederland ook de internationale lockpick wedstrijden gehouden waar mensen uit de hele wereld op af komen!
 

lockpick-theater-voorstelling

Back To Top