Slot openen met een lockpick

Het overkomt de beste van ons dat je de deur achter je dicht trekt en gelijk daarna spijt hebt dat je dat hebt gedaan. Oeps, sleutel vergeten! Die ligt nog binnen!

sleutel-buitengesloten

Er zijn verschillende manieren waarop je deze situatie kan aanpassen. Meestal raken mensen gelijk in paniek of balen ze enorm. Maar niet veel mensen zijn zich er bewust van maar een degelijke situatie heeft ook zo zijn voordelen.
 

Positieve kant van jezelf buitensluiten

Doordat je jezelf buitensluit kun je namelijk op een andere manier kijken naar de veiligheid van je huis houden. Plotseling ga je heel anders nadenken over wat nu de zwakste punten zijn in je huishouden.

Hoe kom je weer binnen. Deze manier van denken wordt ook vaak door hackers toegepast. Ook om dus zwaktes voor te zijn. Men noemt dit penetratie testen. Er worden door grote bedrijven zoals Google of Microsoft dan echt grote bedragen uitgereikt aan mensen die hun systeem kan hacken.

Wanneer een white hat hacker dit aangeeft bij het bedrijf zonder er zelf misbruik van te maken dan kunnen zij dus een flinke vergoeding ontvangen. Deze manier van denken is erg succesvol om de veiligheid van systemen te verbeteren.

 

Sloten kraken als sport

In Nederland is een ook een beweging waarbij mensen het leuk vinden om dit bij fysieke sloten te doen. Ze vinden het leuk om sloten open te puzzelen en daarbij te zoeken naar zwaktes in het systeem. Niet om er misbruik van te maken maar omdat ze er een kick van krijgen om slimmer te zijn dan het slot!

Het is natuurlijk ook de ultieme uitdaging om iets te verslaan dat er juist voor ontworpen is om onverslaanbaar te zijn. Nu kun je ook gewoon met simpel geweld zoals een breekijzer of een slijptol het slot openen.
 

Vaardigheid vs Praktijk

Maar het gaat juist helemaal niet om de praktische waarde ervan. Het gaat om de kick om het slot te verslaan. Men noemt deze sport lockpicking en op deze pagina kun je er van alles over vinden:
http://www.lockpickinguniversiteit.nl/lockpicking/

Als je een goede lockpick set nodig hebt dan kan ik persoonlijk deze site aanraden:
https://lockpicks.nl/

Ze hebben mij erg goed en vlot geholpen met het vinden van de juiste lockpick set. Uiteindelijk is het de C2010 Slimeline lockpick set geworden. Ik ben erg blij met de kwaliteit ervan. Het is een zeer degelijke set en ik heb er al aardig wat sloten mee open mogen krijgen!

Back To Top