Utrecht verkennen

Utrecht is een prachtige stad, in dit artikel wil ik je wat tips geven om nog meer te genieten van de schoonheden van deze stad. Hieronder volgen een aantal dingen die ik zeer aanraad!

Verdwaal in de oude stad van Utrecht

Dat werkt altijd – rondlopen in Nederlandse steden en gewoon verdwalen. Utrecht is een van de oudste steden van Noord-Holland, hoort niet bij de randstad maar is een kleine 2000 jaar oud. Met bijna 70.000 studenten heeft het veel jonge inwoners. Toch is het hier een beetje als een groot dorp. Kleine groene parken, veel water, kromme smalle huizen en ontspannen geklets waar je ook gaat. Hectisch? Hooguit op het fietspad, anders is Utrecht gezellig en ontspannen.

Het is het beste om gewoon wat rond te lopen, je vindt de mooiste hoekjes in je eentje, de oude stad is niet zo groot. Ga in kleine steegjes, er zijn ook interessante winkels, felgekleurde straatkunst en leuke cafés.

Maar als u uw tour liever afsluit met wat achtergrondinformatie, dan kunt u voor 3 € een stadsplattegrond kopen bij de VVV (Toeristenbureau direct aan het Domplein), deze bevat historische informatie over de stad. Of u kunt deelnemen aan een gratis freewalking tour, die elke zaterdag en woensdag plaatsvindt.

De DOM toren beklimmen

Je kunt hem overal zien, het is ook de hoogste kerktoren van Nederland: de kathedraaltoren. Alleen de toren, de rest van de kathedraal werd in 1674 in een tornado verwoest en nooit meer herbouwd. De toren is te bezoeken tijdens een rondleiding, u hoeft slechts 465 treden te beklimmen. Als u dit op zich neemt, wordt u beloond met een prachtig uitzicht tot aan Amsterdam.

Tip: U kunt ook onder de kathedraal rondkijken. DOMunder is een interactieve tour door de catacomben van de kathedraal, die zeer populair is. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV.

Back To Top